Peacock Advertising Agency

It's not what you look at that matters. It's what you see.

"Vi hjälper företag och organisationer att växa i en ständigt uppkopplad och föränderlig värld."

AMF - Gallerian

Gallerian genomgår just nu en omfattande ombyggnad som för med sig att platsen präglas av byggplank och allmänt kaos. Men ett byggplank är också en enorm yta att kommunicera på. I det här fallet 9x26 meter. Så istället för att skrämma bort människor med ett plank, ville vi att planket skulle vara en av anledningarna att besöka Gallerian och samtidigt börja sätta det nya kvarteret i sin rätta kontext. Resultatet blev "Fördomskartan - en högst subjektiv bild av vår älskade stad" där vi bjöd in allmänheten att göra sin egen karta och dela i sociala kanaler, samtidigt som de lärde sig mer om vad som händer i kvarteret.

TABASCO

Problemet med Tabasco är att de allra flesta av oss använder produkten fel. Istället för att bara stänka lite på tallriken innan du äter, ska du använda Tabasco från början i den mat du lagar och låta umami göra jobbet. För Tabasco är så mycket mer än bara starkt. Tillsammans med vännerna på Tabasco utmanar vi stereotypen av Mat-TV och gör det på 15 sekunder i mobilen istället för 60 minuter på TV:n. Istället för att köpa annonser gör vi inspirerande innehåll som människor delar. Längs vägen lär vi ut hur du ska använda Tabasco för att lyfta smakerna i den mat du lagar.

Maria Casino

I en värld av exakt likadana produkter och erbjudanden är varumärket helt avgörande. Tillsammans med de olika landscheferna utmanade vi stereotyperna i branschen och tog fram en karaktär som kunde hjälpa oss att attrahera fler spelare. En stark kvinna i en mansdominerad värld. En gambler som utmanar dig igen och igen och igen "If you dare..."

Psykiatrifonden

Velothon Stockholm - Sveriges viktigaste cykeltävling som stödjer Psykiatrifonden och deras arbete för #allakännernågon. I arbetet med att synliggöra och minska stigmat runt psykisk ohälsa har Psykiatrifonden inlett ett samarbete med Stockholms Cykelklubb där alla deras 200 medlemmar cyklar för bättre mental hälsa. Under tävlingen Velothon Stockholm kunde de som ville cykla för en större sak dra på sig ärmar och hjälmskydd signerade Psykiatrifonden. Allt material tog slut första timmen. Vill du stödja Psykiatrifonden i deras viktiga arbete? Gå in på www.psykiatrifonden.se

Någonting är skevt i Sverige.

#allakännernågon. Psykiatrifonden provocerar till uppmärksamhet i Almedalen.

Channel identity for TV12

Kanalidentitet för TV12

Kanalidentitet för TV12

Kanalidentitet för TV 12

Minifrutti – ett nytt favoritmellanmål för de lite yngre.

Vad gör man som företag när man är kategorin? Man utvidgar den. Tillsammans med Procordia tog vi fram Minifrutti, ett lillasyskon till Risifrutti, för att driva kategorin, bredda målgruppen och ta mer plats i kyldisken. 

Ett slätare, mjukare och godare rismellanmål.

Kikkoman Vine-challenge

Istället för att göra banners som ingen ser använde vi mediabudgeten till att producera små korta inspirationsfilmer av de recept som fanns i en databas på Arvid Nordquist. Totalt blev det drygt 30 filmer och en köttbulletävling. Gå in på www.taframdetbasta.se eller sök på #taframdetbasta i Vine-appen. 

www.taframdetbasta.se

www.taframdetbästa.se

www.taframdetbästa.se

Grandiosa X-tra allt - mycket av det goda.

Kriget i frysdisken är hårt. För att utnyttja budgeten maximalt och bygga något över tid tog vi tillsammans fram Grandiosas pizzabagare. Två vanliga killar som gillar pizza och sport. Precis som målgruppen. 

Grandiosa Pizzarulle.

Grandiosa fryst pizza är marknadsledare i sin kategori. Vad gör man då för att öka försäljningen och driva positionen som marknadsledare? Man utvecklar kategorin. Tillsammans med Procordia tog vi fram Grandiosa Pizzarulle, en pizza som äts med en hand. Perfekt framför datorn, vid matchen eller tv:n där målgruppen tillbringar en stor del av sin tid.

Paulúns - Granola.

Loka Krusbär

Loka Källan

Rexona - Fresh Today.

Risifrutti - Orka mer.

Pauluns - Superflingor.

Fountainhouse - Ångestloppet.

Risifrutti - En riktig heldag.

Norrlands Guld.

Loka likes Africa

Loka Melon

Risifrutti - En riktig heldag.

Risifrutti - Pinacoco.

Pauluns - Kokosvatten.

ÅF - casefilm.

Grandiosa Hämtpizza.

 

© Black Peacock AB. Drakens Gränd 2, 111 30 Stockholm.

 +46-709380426   hello@peacock.se